Fireblade Games & 2014

Het is inmiddels 2014 en er is erg veel veranderd bij Fireblade Games. We hebben de laatste tijd de focus verplaatst naar het maken van websites en apps.

Zo hebben we als experiment een Android app gemaakt voor dit blog En is er ook geƫxperimenteerd met Windows Phone apps. Voor SwapeCraft is de ontwikkeling aan de Alpha 5.0.0 release ook al in volle gang. Voor deze release gaat er erg veel veranderen. Zo is het statische poppetje nu vervangen door een geanimeerd karakter en zal het simpele eiland vervangen worden door een geheel nieuwe wereld.

Ook is het plan om een Fireblade Games Launcher te maken. Vergelijkbaar met Steam en Origin zodat je eenvoudig al onze games kan installeren vanaf een plek en zo ook makkelijk de games geĆ¼pdatet houden.

Ook word er nu gewerkt aan een nieuwe website, de huidige website is vorig jaar snel in de kerstvakantie in elkaar gezet, maar begint nu wel erg simpel te worden vergeleken met alle nieuwe sites die ik maak. Daarom willen onze stijl gaan verbeteren en een volledig nieuwe website maken die daar bij aansluit.

Unity Pro & SwapeCraft

Zoals de titel al aangeeft is er veel te vertellen, Je hebt misschien op mijn twitter gelezen dat ik Unity Pro heb gekocht, dit biedt natuurlijk weer een groot aantal nieuwe mogelijkheden. Zo zijn er nu schaduwen in SwapeCraft en ziet het water er ook veel beter uit.

Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden, maar de meeste zijn vrij technisch en wat lastiger uit te leggen. Ook zal niet alles direct nut voor mij hebben. Ik heb met Unity Pro licentie nu ook de mogelijkheid om iOS en Android apps te ontwikkelen. Aangezien ik op dit moment geen Mac bij de hand heb zal een iOS app nog even laten wachten. Echter behoort het uitbrengen vaneen Android app wel tot de mogelijkheden.

Er wordt op het moment ook hard gewerkt aan SwapeCraft. Het is op dit moment niet zeker of er eerst een 4.3 verise komt of dat er meteen doorgewerkt zal worden aan Swapecraft 5.0. In 5.0 zal er een nieuwe wereld toegevoegd worden.

SwapeCraft Alpha 4.02.02

Unity 4 is uit en dat betekent dat er weer nieuwe functies zijn waarmee SwapeCraft verbeterd kan worden. Ook is er nu Linux ondersteuning. Swapecraft is nu bijgewerkt met Unity 4 en maakt nu gebruik van Dynamic Fonts. Enekele menu's maken hier nu gebruik van. Om de Linux export uit te testen is er ook een Linux build gemaakt. Aangezien er nog wat problemen met de Linux export van Unity zijn, draait deze versie niet geheel zonder problemen.

Naast de verbeteringen op het gebied van fonts zijn er natuurlijk ook weer een aantal bugs opgelost. In deze release is er een probleem bij het opslaan opgelost, dit vereiste een volledig herschreven versie van deze module, maar dit geeft ons wel de mogelijkheid om dit later uit te breiden in komende releases.